Fra onsdag kan det bli streik blant de som jobber tilknyttet transport av oljearbeidere til og fra norsk sokkel.

Forbundet Styrke og NHO luftfart har ikke klart å bli enige i årets lønnsforhandlinger og møtes hos Riksmekleren i Oslo mandag 30. september og tirsdag 1. oktober.

Kommer de ikke til enighet, blir det streik fra onsdag.

– Påvirker ikke flygingen

Det ble lørdag varslet streikeuttak for et begrenset antall medlemmer innenfor merkantile støttefunksjoner, opplyser Forbundet Styrke i en pressemelding.

Umiddelbart vil det ikke få konsekvenser for flygeprogrammet til helikopterselskapene, ifølge LO-forbundet.

Men en eventuell streik kan raskt trappes opp.

Overenskomsten for trafikkpersonell, funksjonærer og redningsmenn, gjerne omtalt som Trafikkavtalen, omfatter 90 Styrke-medlemmer i den offshore helikopterbransjen. De ansatte jobber i selskapene CHC Helikopter Service, Bristow og HeliOne.

– Uenige om penger

Natt til 5. juni ble det brudd i forhandlingene mellom Forbundet Styrke og NHO luftfart på Trafikkavtalen.

I år er det hovedoppgjør, som betyr at partene forhandler på både lønn og andre betingelser i tariffavtalene.

Det var uenigheter knyttet til pengene som ble vanskelig å komme til enighet på, ifølge forbundets nestleder Ommund Stokka.

– I 2020 fikk vi på plass en lønnsmatrise med en rekke reguleringsklausuler. Det er sentralt for oss at de bestemmelsene som er nedfelt i overenskomsten blir fulgt. Når motparten ikke viser vilje til å følge dette ser vi oss nødt til å bryte forhandlingene, sa Stokka i en pressemelding da det det ble kjent at det var brudd i forhandlingene. Stokka oppga også at motpartens tilbud lå langt unna lønnsøkningen som frontfaget fikk.

Forbundet Styrke, som tidligere het IE & FLT, er LOs fjerde største forbund, med over 80.000 medlemmer innen olje, gass, landindustri, ledelse og teknikk.